تفاوت میان دو مرورگر Chrome و Chromium در چیست؟

تفاوت میان دو مرورگر Chrome و Chromium در چیست؟ خواندن این مقاله به شما کمک خواهد کرد تا به تفاوت میان این دو مرورگر پی ببرید.

تفاوت میان دو مرورگر Chrome و Chromium در چیست؟

تفاوت میان دو مرورگر Chrome و Chromium در چیست؟

Chromium یک مرورگر منبع باز است که مبنای مرورگر Chrome را تشکیل می دهد. اما اجازه دهید که نگاهی عمیق تر به آن داشته باشیم. هنگامی که گوگل در سال ۲۰۰۸ برای اولین بار کروم را معرفی کرد ، آن ها همچنین کدهای منبع باز کرومیوم را نیز منتشر کردند که Chrome اساسا به عنوان یک پروژه منبع باز بود. که کدهای منبع باز توسط پروژه Chromium نگهداری می شود ، در حالی که کروم خودش توسط گوگل حفظ و نگهداری می شد.

بزرگ ترین تفاوت بین دو مرورگر در این است که ، کروم پایه و اساس کرومیوم است و گوگل همچنین چند ویژگی اختصاصی مانند بروز رسانی خودکار و پشتیبانی از فرمت های ویدیوی را به کروم اضافه می کند. گوگل همچنین یک رویکرد مشابهی را برای سیستم عامل کرومیوم انجام داده است ، یک پروژه منبع باز که بر مبنا Chrome OS تشکیل شده است- سیستم عاملی که در Chromebooks اجرا می شود.

در ادامه قصد داریم که شما را با تفاوت میان دو مرورگر Chrome و Chromium آشنا خواهیم ساخت. پس در ادامه با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید: نحوه مدیریت گذرواژه های ذخیره شده در Google Chrome

مرورگر Chrome چه ویژگی های دارد که در Chromium نیست ؟

مرورگر کروم بر اساس کرومیوم می باشد اما گوگل چند ویژگی اختصاصی را به آن اضافه کرده است. کروم دارای بخش هایی است که کد منبع آن ها بسته است اما کرومیوم فاقد این بخش ها می باشد.

مرورگر Chrome چه ویژگی های دارد که در Chromium نیست ؟

مرورگر Chrome چه ویژگی های دارد که در Chromium نیست ؟

آنچه که در مرورگر کروم وجود دارد ولی مرورگر کرومیوم از آن فاقد است شامل موارد زیر می باشد:

پشتیبانی از H.264 ، AAC و MP3:

مرورگر Chrome دارای کدک های مجاز برای این فرمت های رسانه ای اختصاصی است. این ویژگی به شما اجازه می دهد تا به انواع مختلفی از فایل های صوتی و تصویری دسترسی پیدا کنید. به ویژه سایت هایی که از HTML5 برای اجرا شدن ویدیوها استفاده می کنند.

هر دور مرورگر کرومیوم و کروم دارای کدک هایی پایه ای رایگان شامل: Opus ، Theora ، Vorbis ، VP8 ، VP9 و WAV هستند.

Adobe Flash (PPAPI):

مرورگر کروم دارای یک سند باکس (Adobe Flash (PPAPI است که گوگل به صورت خودکار آن را با کروم بروز رسانی می کند. این قابلیت تنها روش برای دریافت نسخه جدید فلش بر روی سیستم عامل لینوکس است. حتی در ویندوز و مک ، شما بهتر است از PPAPI Flash plugin در کروم به جای نسخه جدید NPAPI Flash plug استفاده کنید که در Adobe’s website قابل دسترسی است.

توجه داشته باشید که شما می توانید از طریق گوگل کروم سند باکس (Adobe Flash (PPAPI را دانلود کرده و سپس آن را در مرورگر کرومیوم نصب و از آن استفاده کنید.

Google Update (بروزرسانی گوگل):

کروم به صورت خودکار برای کاربرانی که از سیستم عامل های ویندوز و مک استفاده می کنند ، بروزرسانی می شود. کاربرانی که از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنند می توانند برای آپدیت کردن کروم از مدیریت نرم افزارها استفاده کنند.

Extension Restrictions (تعمیم محدودیت ها):

برای کروم ، گوگل افزونه هایی را که در Chrome Web Store میزبانی نمی شود را غیر فعال کرده است.

Crash and Error Reporting (گزارش سقوط و خطا):

کاربرانی که از مرورگر کروم استفاده می کنند ، می توانند برای ارسال آمار و خطاها از تجزیه و تحلیل گوگل استفاده کنند.

Security Sandbox (سند باکس امنیتی):

گوگل همچنین یادآور می شود که برخی از بخش های لینوکس ممکن است که سند باکس امنیتی کرومیوم را غیر فعال کند. بنابراین از شما باید اطمینان حاصل کنید که آیا سند باکس امنیتی فعال است که خیر. برای انجام این کار کافس است که در نوار ابزار عبارت about: sandbox را وارد کنید. این یکی از بهترین ویژگی های کرومیوم و کروم است.

مرورگر Chrome چه ویژگی های دارد که در Chromium نیست ؟

مرورگر Chrome چه ویژگی های دارد که در Chromium نیست ؟

نحوه دانلود کرومیوم (Chromium)

برای دریافت گوگل کروم تقریبا تنها کار که باید انجام دهید بازدید از صفحه دانلود Google Chrome است. بنابراین اجازه دهید که به نحوه دانلود مرورگر کرومیوم نگاهی داشته باشیم.

در سیستم عامل لینوکس شما اغلب می توانید مرورگر کرومیوم را به صورت مستقیم از انبار نرم افزار توزیع لینوکس نصب کنید. برای مثال در لینوکس اوبونتو شما می توانید توسط Ubuntu Software Center ، کرومیوم را جستجو کرده و سپس بر روی گزینه Install کلیک کنید. برای بروزرسانی مرورگر Chromium کافی است که بخش نرم افزاری لینوکس را آپدیت کنید.

در سیستم عامل های ویندوز و مک استفاده از کرومیوم کمی سخت تر است. شما می توانید از صفحه رسمی کرومیوم را دانلود کنید اما به صورت خودکار این برنامه بروز رسانی نخواهد شد. بروزرسانی یک قسمت از منبع Google Chrome می باشد که کد منبع آن بسته است.

شما می توانید نسخه های شخص ثالث نرم افزار کرومیوم را از ساندگان این برنامه دریافت کنید. اما نسخه بروزرسانی آن وجود ندارد و مجبور خواهید بود که به سازندگان شخص ثالث این برنامه اعتماد کنید. توجه داشته باشید که شما همچنین می توانید مرورگر Chromium خود را نیز بسازید. اما آیا شما این زمان را دارید که با هر بروز رسانی این برنامه ، مجددا این کار را انجام دهید.

نحوه دانلود کرومیوم (Chromium)

نحوه دانلود کرومیوم (Chromium)

نرم افزار جاسوسی Spyware چیست؟

مرورگر کروم دارای قسمتی است که از طریق آن ارورها و و مشکلات این نرم افزار را گزارش می دهد اما کرومیوم فاقد این ویژگی است. اگر شما این ویژگی را در کروم را فعال کنید ، ارورها و مشکلات کروم برای گوگل ارسال خواهد شد. اما اگر از کرومیوم استفاده می کنید همان طور که گفته شد فاقد این قابلیت است ، برای گزارش خرابی و مشکلات این نرم افزار شما مجبور خواهید بود که از روش های قدیمی مانند ایمیل استفاده کنید.

توجه داشته باشید که در برخی از از توزیع های لینوکس ممکن است قبل از ارائه شدن مرورگر کرومیوم به شما تغییراتی در کد آن ایجاد خواهد شد. به همین دلیل بهتر است که از مرورگر کروم استفاده کنید.

در چند سال اخیر کاربران استفاده از گوگل کروم نگران این موضوع بودند که هر نسخه از این نرم افزار با یک شناسه کاربری منحصر به فرد ارائه خواهد شد در حالی که مرورگر کرومیوم اینگونه نیست. به همین دلیل گوگل از سال ۲۰۱۰ به بعد این کار را متوقف نمود.

توجه کنید که مرورگر Chromium از ویژگی های سرورهای گوگل بهره می برد که به صورت پیش فرض فعال هستند. برای مشاهده این ویژگی ها می توانید به صفحه تنظیمات بروید. همچنین گوگل وب یک سرویس را در کرومیوم قرار داده است که آدرس های نادرست را تصحیح و درست می کند. البته قابلیت پیش بینی کلمات و و ویژگی های آنتی فیشینگ (anti-phishing) و بسیاری از امکانات دیگر نیز به این مرورگر اضافه شده است.

نرم افزار جاسوسی Spyware چیست؟)

نرم افزار جاسوسی Spyware چیست؟

کدام یک از این مرورگرها را باید انتخاب کنیم؟

به صورت کلی استفاده از مرورگر کرومیوم بهتر است چون به توزیع های لینوکس که به نرم افزارهای منبع باز علاقمند هستند ، اجازه می دهد تا یک مرورگر را ارائه دهد که با مرورگر کروم یکسان است و آن را برای کاربران این برنامه فراهم می کند. در سیستم عامل لینوکس می توانید از برنامه Chromium به جای مرورگرهای پیش فرض مانند فایر فکس و غیره استفاده کنید.

توجه داشته باشید که اگر شما علاقمند به استفاده از نرم افزارهای منبع باز هستید و همچنین به قسمت هایی را که کد آن ها بسته است علاقمند نیستید بهتر است که از مرورگر کرومیوم استفاده کنید.

با این حال ، اغلب کاربران لینوکس که به نرم افزار منبع باز بودن اهمیت نمی دهند و ممکن است که بخواهند از مرورگر کروم به جاری کرومیوم استفاده کنند. اگر شما از فلش پلیر (Flash player) برای حجم بیشتری از رسانه های آنلاین استفاده می کنید ، نصب نرم افزار گوگل کروم به شما یک فلش پلیر بهتری را ارائه می دهد.

برای مثال Google Chrome در حال حاضر در سیستم عامل لینوکس ویدئوهای Netflix را که نیاز به پشتیبانی H.264 برای پخش ویدئوهای HTML5 را دارند ، پخش کند.

کدام یک از این مرورگرها را باید انتخاب کنیم؟

کدام یک از این مرورگرها را باید انتخاب کنیم؟

بنابراین در جواب به این سؤال که سیستم عامل Chrome بهتر است یا Chromium؟ اگر شما از سیستم عامل های ویندوز و مک استفاده می کنید جواب واضح است و انتخاب بهتر برای شما استفاده از گوگل کروم است. مرورگر کرومیوم در حقیقت دارای قسمت های زیادی است که به صورت خودکار قابل بروزرسانی نیست و به سختی این کار انجام خواهد شد. بنابراین اگر از سیستم عامل لینوکس استفاده می کنید بهتر است Google Chromium را در انتخاب اول خود قرار دهید.

تایپ هوشمند

ساعت ها در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید!


ارسال شده در آموزش کامپیوتر به شیوه ای سریع و آسان - برترین مطالب آموزش کامپیوتر, مقالات سایت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.