برطرف کردن مشکل کند شدن هارد اکسترنال ( آموزش تصویری)

اگر هارد اکسترنال خود را به کامپیوتر متصل کرده اید اما متوجه سرعت کند آن شده اید، هم اکنون آموزش تصویری رفع مشکل کند شدن هارد اکسترنال را بخوانید.

برطرف کردن مشکل کند شدن هارد اکسترنال

برطرف کردن مشکل کند شدن هارد اکسترنال

اگر به طور مرتب از هارد اکسترنال استفاده می کنید و به کندی کار می کند، دو دلیل اصلی برای کند شدن سرعت آن وجود دارد و آن این است که یا هارد شما قدیمی است یا نیاز به تغییر دارد. اما اگر گاهی از درایو استفاده می کنید و متوجه کند شدن سرعت آن شده اید، یک احتمال وجود دارد که ممکن است به چیز دیگری مربوط باشد. ممکن است کامپیوتر شما ویروسی باشد، در ویندوز شما تنظیماتی وجود داشته باشد که باعث کند شدن هارد اکسترنال می شود یا مشکل مربوط به تغییر کابل ها باشد.

اگر عملکرد درایو دیسک شما کاهش یافته است، چندین مرحله برای شناسایی و تشخیص مشکل کند شدن آن وجود دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داریو دیسک خود را یکپارچه سازی کنید.
  • اجرای یک Check Disk Scan
  • بررسی خرابی در درایو یا خود محفظه
  • کابل ها را بررسی و در صورت نیاز آن ها را تعویض و جایگزین کنید.
  • بالا بودن فعالیت دیسک
  • درایو و کامپیوتر خود را از نظر ویروس و بدافزاری بررسی کنید.
  • ایندکس کردن ویندوز را برای عملکرد بهتر هارد غیر فعال کنید.

در ادامه این مقاله از فرازسافت چگونگی انجام هر یک از این مراحل را به شما آموزش خواهیم داد و شما می توانید با استفاده از این راه حل ها مشکل کند شدن هارد اکسترنال خود را برطرف نمایید. در صورتی با استفاده از راه حل های بالا مشکل کند شدن هارد اکسترنال شما برطرف نشد بهتر است یک هارد اکسترنال جدید را خریداری و جایگزین کنید.

همچنین بخوانید: آموزش برطرف کردن مشکل مصرف زیاد CPU

۷ روش برای رفع مشکل کند شدن هارد اکسترنال

با استفاده از راه حل های ارائه شده شما می تواند مشکل کند شدن هارد دیسک خود را به راحتی برطرف کنید. توجه داشته باشید که بهتر است این کار را هر چه سریع تر انجام دهید زیرا اگر اطلاعات مربوط به HHD قدیمی از بین برود، غیر قابل برگشت خواهند بود.

۱- یکپارچه سازی درایو دیسک

یکپارچه سازی درایو دیسک

یکپارچه سازی درایو دیسک

هرگاه با مشکلات هارد دیسک روبرو شدید، یکی از اولین کارهایی که باید انجام دهید این است هارد دیسک خود را یکپارچه سازی کنید. توجه داشته باشید هنگامی که شما اطلاعاتی را بر روی هارد دیسک خود ذخیره می کنید، این اطلاعات به صورت منظم و پشت سر هم بر روی دیسک ذخیره نخواهند شد، بلکه در فضای هارد پراکنده می شوند. در نتیجه با گذشت زمان عملکرد هارد شما را پایین می آورند. زیرا هر بار باید هارد مدت زمانی را برای پیدا کردن اطلاعات ذخیره شده صرف کند.

خوشبختانه شما می توانید این کار را با استفاده از یکپارچه سازی درایو دیسک برطرف کنید.  ویندوز ۱۰ از ویژگی Defragment and Optimize Drives tool برخوردار است، که شما می توانید با تایپ کردن عبارت defragment یا optimize در کادر جستجو منو Start به آن دسترسی پیدا کنید.

در لیست ظاهر شده هارد اکسترنال مورد نظر را انتخاب و سپس، بر روی گزینه Analyze کلیک کنید. تا پایان آنالیز منتظر بمانید، در ستون Current status وضعیت دیسک در اختیار شما قرار داده خواهد شد. حال اطمینان حاصل کنید که درایو هنوز انتخاب شده است، سپس بر روی گزینه Optimize کلیک کرده و منتظر بمانید یکپارچه سازی دیسک انجام شود.

نکته:

به یاد داشته باشید که این دستورالعمل ها برای هارد دیسک های مرسوم در نظر گرفته شده است. در نسخه های قدیمی ویندوز، از SSD ها نباید با defragmentation tools استفاده کرد. از آنجا که SSD ها مبتنی بر فلش هستند، اگر خود دیسک نباشد، ابزارهای قدیمی یکپارچه سازی احتمالا به داده های شما آسیب وارد خواهند کرد. خوشبختانه در ویندوز ۱۰ این مشکل وجود ندارد و ابزارهای Defragment و Optimize Drives مدیریت بهینه سازی SSD ها و همچنین HHD ها را کنترل می کنند.

۲- اجرا یک Check Disk

اجرا یک Check Disk

اجرا یک Check Disk

اگر یکپارچه سازی دیسک با موفقیت انجام شد اما مشکل کند شدن هارد اکسترنال همچنان برقرار است، بهتر است که Check Disk را امتحان کنید. Check Disk ابزاری است که به نسخه های اولیه ویندوز باز می گردد و می تواند مشکلات هارد دیسک را به خوبی شناسایی و تشخیص دهد. این اغلب شامل بخش های آسیب دیده است، که می تواند منجر به داده های فاسد شود.

دو گزینه برای اجرا یک Check Disk وجود دارد:

۱- در Windows Explorer بر روی درایو راست کلیک کرده و گزینه های Properties را انتخاب کنید. سپس به Tools بروید و در قسمت Error checking بر روی گزینه Check کلیک کرده و دستورالعمل ها را دنبال کنید.

۲- بر روی منو Start راست کلیک کرده و Windows PowerShell (Admin) Access را انتخاب کنید تا به Check Disk دسترسی و آن را اجرا پیدا کنید. پس از اجرا عبارت زیر را وارد کنید:

[chkdsk.exe /f [DRIVE_LETTER

دقت کنید که شما باید به جای عبارت [DRIVE_LETTER] نام هارد اکسترنال خود را وارد کنید.

نکته:

Check Disk اغلب شما را مجبور می کند تا ویندوز را ریستارت کنید، پس قبل از راه اندازی اطمینان حاصل کنید که همه برنامه های خود را از قبل بسته اید.

۳- داریو دیسک را چک و بررسی کنید

از دیگر احتمالاتی که باعث کند شدن هارد اکسترنال می شود این است که احتمال دارد HHD آسیب دیده باشد. شما می توانید با بررسی دقیق دیسک موارد زیر را چک کنید:

  • آیا چراغ LED چشمک می زند یا خیر؟
  • آیا هنگامی که در هارد خود جستجو می کنید، کامپیوتر هنگ می کند؟
  • آیا اجرا Check Disk ناموفق بوده است؟
  • آیا هنگام چرخش دیسک سروصدا آن را می شنوید؟

اگرچه هارد اکسترنال ها توسط محفظه درایو محافظت می شوند، اما صرف نظر از ظاهر بزرگ آن ها، هارد دیسک ها ظریف و حساس هستند و می توانند تنها با یک ضربه آسیب ببینند. در ضمن تراشه های کوچک صفحه مدار بسیار ظریف هستند و به تماس حساس می باشند. حتی وصل کردن خیلی محکم یک هارد دیسک در یک محفظه می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. باز نشدن فایل های ذخیره شده در هارد، سروصدای دیسک، هنگ کردن کامپیوتر و سایر موارد نشان دهنده خراب شدن هارد دیسک شما است و باید هر چه سریع تر آن را تعمیر یا در صورت نیاز یک هارد جدید را خریداری و جایگزین نمایید.

۴- بررسی کردن کابل ها

مشکل دیگری که می تواند باعث عدم کارایی دیسک شود، کابل ها فرسوده است. ابتدا HDD اکسترنال را از کامپیوتر جدا کرده و با دقت کابل های USB و منبع تغذیه را بررسی کنید. هرگونه ترک یا خراش در عایق لاستیکی اغلب می تواند یک کابل آسیب دیده را نشان دهد. در ضمن کابل هایی با کانکتورهای خراب و شکسته باید هر چه سریع تر تعویض و جایگزین شوند. کابل های USB ارزان هستند، اما اطمینان حاصل کنید که نوع مناسبی از کابل ها را برای HDD اکسترنال خود خریداری می کنید.

دستگاه های جدید تقریبا همه دارای USB 3.0 هستند در حالی که دستگاه های قدیمی دارای USB 2.0. می باشند. هنگامی که کابل های را بررسی می کنید، ابتدا هارد اکسترنال خود را به پورت یک دستگاه دیگر وصل کنید و چک کنید که آیا کار می کند یا خیر. توجه داشته باشید که پورت ها و کانکتورهای USB 3.0 می توانند از USB 2.0 پشتیبانی کنند اما عکس آن امکان پذیر نیست.

۵- فعالیت بالا هارد اکسترنال

فعالیت بالا هارد اکسترنال

فعالیت بالا هارد اکسترنال

اگر حجم اطلاعات زیادی را از کامپیوتر خود بر روی هارد اکسترنال کپی کرده اید، این امر می تواند باعث کند شدن هارد اکسترنال شود. به عنوان مثال، شما ممکن است که فایل های ویدیویی با حجم بالا را بر روی هارد خود کپی کنید یا ممکن است از هارد به عنوان درایو مقصد برای فایل های تورنت استفاده کنید. در هر صورت، اگر حجم زیادی از داده ها درگیر باشند، سرعت هارد اکسترنال به طور قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

برای شناسایی پیدا کردن عاملی که موجب کند شدن هارد شما می شود می توانید از Task Manager استفاده کنید. برای دسترسی به Task Manager شما می توانید کلیدهای Ctrl + Shift + Esc را به طور همزمان در صفحه کلید خود فشار دهید یا بر روی Taskbar راست کلیک کرده و Task Manager را انتخاب کنید. پس از باز شدن پنجره Task Manager به تب Process بروید و در ستون Disk می توانید برنامه ای را که منجر به کند شدن هارد اکسترنال می شود را پیدا کنید. اکنون بعد از شناسایی برنامه بر روی End task کلیک کنید تا برنامه متوقف شود.

۶- ویروس ها و بدافزارهای را بررسی کنید

همیشه سعی کنید یک آنتی ویروس فعال را در سیستم خود داشته باشید یا حتی اگر آن را ندارید یک ابزار را تهیه کنید که بتوانید از آن برای اسکن های موقت استفاده کنید. در هر صورت یک اسکریپت سرکش می تواند به هارد اکسترنال شما دسترسی پیدا کند و سرعت آن را پایین بیاورد.

برای اسکن کردن هارد خود، در Windows Explorer پیدا کرده و بر روی آن راست کلیک کنید. سپس، نرم افزار آنتی ویروس خود را که در منو ظاهر می شود را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که اگر در منو ظاهر شده آنتی ویروس خود را مشاهده نمی کنید، برنامه آنتی ویروس را باز کرده و هارد اکسترنال را در آنجا اسکن کنید.

۷- غیر فعال کردن ایندکس ویندوز

غیر فعال کردن ایندکس ویندوز

غیر فعال کردن ایندکس ویندوز

در نهایت آخرین راه حلی که می توان برای رفع مشکل کند شدن هارد اکسترنال انجام داد، غیر فعال کردن ایندکس ویندوز می باشد. هنگامی که شما HDD را به کامپیوتر خود وصل می کنید، ویندوز برای نمایش محتویات آن در اکسپلورر باید آن ها فهرست بندی کند. با غیر فعال کردن ایندکس سرعت عملکرد هارد اکسترنال بالا خواهد رفت.

برای غیر فعال کردن ایندکس، کلیدهای Windows + R را در صفحه کلید خود فشار دهید و services.msc را وارد کرده و بر روی Ok کلیک کنید. اکنون منتظر بمانید تا پنجره Services برای شما باز شود. حال اسکرول را پایین بکشید و بر روی Windows Search راست کلیک کنید. سپس، گزینه Properties را انتخاب کرده و بر روی Stop کلیک کنید. انجام این کار ممکن است مدتی طول بکشد پس کمی منتظر بمانید. اکنون در منو کشویی Startup type، گزینه Disabled را انتخاب کنید. در نهایت هارد اکسترنال خود را از سیستم جدا کرده و دوباره متصل کنید. به این ترتیب باید مشکل کند شدن هارد اکسترنال برطرف شده باشد.

جمع بندی

با یکی دیگر از مقالات آموزشی فرازسافت در خدمت شما بودیم. در این مقاله به نحوه برطرف کردن مشکل کند شدن هارد اکسترنال پرداختیم. با استفاده از راه حل های ارائه شده شما می توانید مشکل کند شدن سرعت هارد خود را برطرف کنید. در صورتی که با انجام هر کدام از راه حل های ارائه شده مشکل هارد دیسک رفع نشد، شما باید قبل از نابودن شدن اطلاعات خود هر چه سریع تر برای خرید هارد اکسترنال جدید اقدام کنید. امیدواریم که این مقاله نیز مورد توجه شما واقع شده باشد. منتظر نظرات و سوالات شما در فرازسافت هستیم.

تایپ هوشمند

ساعت ها در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید!


ارسال شده در آموزش کامپیوتر به شیوه ای سریع و آسان - برترین مطالب آموزش کامپیوتر, مقالات سایت.

دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.